Seiko

Op de leeftijd van 21 opende Kintaro Hattori in het centrum van Tokyo een winkel waar klokken werden gerepareerd. Na een bescheiden begin groeide de zaak binnen een paar jaar uit tot een toonaangevende fabriek waar ook klokken werden geproduceerd. De snelle groei stelde hoge eisen aan Kintaro's vakmanschap en energie. Maar het bracht hem ook de visie dat zijn bedrijf en producten "Always one step ahead of the rest" moesten zijn.

Momenteel wordt Seiko geleid door de achterkleinzoon van Kintaro. Maar zijn visie is nog steeds het leidende devies voor 's werelds innovatiefste horlogemaker.

Van reparatie naar fabricage

Kintaro Hattori begint zijn bedrijf in 1881 in Tokyo (de wijk Ginza). Hij begon als een bescheiden klokkenreparateur, maar zijn ambities lagen veel hoger. Het was zijn droom om de beste uurwerkfabrikant van Japan te worden. In 1892 opende hij zijn eerste fabriek, die hij heel toepasselijk Seiko-sha (het huis van precisie) noemde. Hier begon de indrukwekkende reis, die leidde van het monteren van grote klokken tot de productie van de eerste wandklok. Niet lang daarna - in 1895 - gevolgd door het eerste zakhorloge. En de eerste wekker in 1899. Tijdens zijn reis vergaarde Kintaro expertise. Hij leidde ingenieurs op, investeerde in automatisering en haalde de kennis in huis waarvan hij wist dat die nodig was om 'de rest' altijd een stap voor te kunnen blijven.

Sindsdien vervult Seiko een leidende rol op het gebied van elektronische en mechanische horloges. Waarbij er door de jaren heen een continue stroom van innovatieve, duurzame en bruikbare horloges werd gelanceerd. Waaronder Kinetic in 1988 en Spring Drive in 1999.

Seiko's recentste - in 2012 - geïntroduceerde innovatie is Seiko Astron GPS Solar. Een volledig autonome horlogetechnologie die de grenzen opnieuw wist te verleggen en die absoluut een trotse glimlach aan Kintaro Hattori ontlokt zou hebben. Een GPS-horloge dat dankzij ultra-efficiënte energiemanagement volledig op de energie van licht kan draaien en dat overal ter wereld exact de juiste tijd kan weergeven. Na één simpele druk op de knop. Hiermee was Seiko opnieuw one step ahead of the rest.

Bezoek de website klik hier